Aleksandar Burkert

Aleksandar Burkert osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stekao je na Glazbenoj školi Stanislav Binički u Leskovcu u klasi Rade Ivančević. Diplomirao je flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Tahira Kulenovića. Bio je prvi flautist orkestra Limene glazbe u Zemunu (1989. – 1994.), s kojim je pod vodstvom mo. Vladimira Mustajbašića ostvario brojne nastupe i snimio dva nosača zvuka te brojne trajne snimke za Radio Beograd. Nastupao je s Novosadskim i Beogradskim puhačkim Big bendom, kao multiinstrumentalist na alt- i bariton-saksofonu i fruli. Uspješno se predstavio u predstavi Koncert posvećen fruškogorskim samostanima s multimedijalnim umjetnikom Vladimirom Labatom u Kolarčevoj zadužbini. Iznimna postignuća ostvario je pedagoškim radom. 

Njegovi su učenici dobitnici brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim flautističkim natjecanjima. Djelovao je u više glazbenih škola: Petar Konjović, Davorin Jenko i Vladimir Đorđević u Beogradu, na Politehničkoj akademiji u Novom Beogradu, Petar Stojanović u Ubu, Živorad Grbić u Valjevu, a trenutačno djeluje u glazbenoj školi Kosta Manojlović u Zemunu. Za iznimne uspjehe i vrhunske pedagoške rezultate primio je više nagrada: Općinsku nagradu Uba, nagradu Femus Subotica kao najbolji flautistički pedagog u godinama od 2012. do 2015.,

nagradu Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga Srbije (2014.), priznanje Tahir Kulenović kao najbolji pedagog Susreta Tahir Kulenović (2016.) te nagradu Zajednice glazbenih i baletnih škola za dugogodišnje djelovanje u obrazovanju mladih talenata. Sa svojim učenicima  i ansamblom Flautisimo priređuje koncerte u zemlji i inozemstvu: u Kotoru i Tivatu (Crna Gora), Hevizu (Mađarska), Užicama i Beogradu (Republika Srbija) i Velenju (Slovenija). Član je ocjenjivačkih sudova brojnih flautističkih natjecanja i organizator ljetnih I zimskih škola flaute. Inicijator je i pokretač Međunarodnog flautističkog natjecanja Miodrag Azanjac, čije je prvo izdanje održano u ožujku 2018. godine.